
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duża cebula
olej przyprawy kostka drożdzy Przygotowanie:
1 dużą cebulę pokrojoną w półkrążki usmażyć na oleju na miękko, przyprawić dowolnie (majeranek, papryka, kminek, czosnek...). Kostkę drożży pokruszyć na niewielkie kawałki wrzucić drożdże do cebuli i szybko zamieszać, smażyć jeszcze ok. 30 sekund (drożdże rozpływają się całkiem).
Wskazówki i uwagi:Ja to bardzo lubię z chlebem. Użycie tego na pizzy wygląda na niezły pomysł. Może wtedy nie smażyć cebuli na całkiem miękko, bo w piekarniku jeszcze 'dojdzie'.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Świetne! W życiu bym sama nie wpadła na to, że można tak wykorzystać drożdże, a bardzo lubię ten smak. Wielkie dzięki za przepis :D
~smo 2013-06-04 20:50:49.185
W smaku "ser" jest całkiem dobry, choć zawdzięcza to przede wszystkim cebuli (i pieczarkom - takie dziś zrobiłam). Bardzo nieapetyczny i zniechęcający (innych domowników...) jest jednak zapach podczas szykowania tej pasty. Teraz czekam na informację zwrotną od żołądka;)
~lisica 2013-02-27 12:18:21.909 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Niby-ser z cukinii, do pizzy i zapiekanek (wegańska)Wegański ser (wegańska) Tosty z wegańskim "serem" (wegańska) Ser topiony wegański (wegańska) Niby paprykarz (wegańska) Niby wuzetka (wegańska) Wegański ser z migdałów pikantny RAW (wegańska & RAW) Ser wegański, który się topi (na grzybku tybetańskim) (wegańska) Na niby pasta z ryby (wegańska) Grillowane pieczarki portobello z wegańskim żółtym serem i purée z ciecierzycy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Sitri 2014-03-20 23:14:08.616