7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2,5 filiżanki letniej wody
1 łyżeczka słodu zbożowego (w oryginale występuje słód z sorgo) 1 łyżeczka soli morskiej 2 filiżanki mąki sojowej 1,5 łyżki drożdży 3 łyżki oleju 4,5 filiżanki pełnej mąki pszennej 1,5 filiżanki pełnej mąki cukierniczej Przygotowanie:W dużej misce zmieszać wodę i drożdże. Dodać słód, olej i sól. Następnie dodać 3 filiżanki mąki pszennej pełnej, 1 filiżankę mąki pszennej tortowej i 1 filiżankę mąki sojowej. Wszystko wymieszać, przykryć ściereczką i pozwolić rosnąc przez1 godz.
Dodać pozostałe 1 i 1/2 filiżanki mąki pszennej pełnej, 1/2 filiżanki mąki pszennej tortowej i 1 filiżankę mąki sojowej, dobrze wymieszać. Przenieść ciasto na posypaną mąką stolnicę i gnieść przez 10 min. Uformować 2 bochenki, umieścić na blasze, oprószyć bułką tartą lub kaszką kukurydzianą, aby zapobiec przywieraniu. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 do 1 i 1/2 godz. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec przez 50 min., przekręcając blachę po 25 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chleb esseński (z mąki gryczanej i podkiełkowanego ziarna) (wegańska)Lekka, wiosenna, szpinakowa (lakto-wege) Lekkie i pożywne śniadanko jaglane (wegańska+miód) Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska) Sos czosnkowy lekki i prosty (lakto-wege) Lekkie, pyszne, razowe naleśniki (wegańska) Chleb z marchwią (ovo-wege) Kotlety z chleba 1 (bez ograniczeń) Chleb bananowy (bez ograniczeń) Chleb gryczany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |