7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób2 kawałki tofu po 36 dag
2 łyżki tamari 1 łyżka oleju 2 małe, posiekane cebulki 2 posiekane łodygi selera 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka kurkumy 6 łyżek drożdży spożywczych (płatków drożdżowych) Przygotowanie:W misce średniej wielkości rozgnieść tofu, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Włożyć do lodówki.
Wskazówki i uwagi:Tamari to płynna przyprawa uzyskiwana przy wyrobie miso (podobna do sosu sojowego) o podobnym zastosowaniu.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pączki (bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne) (wegańska)Bezjajeczne placuszki z kaszą jęczmienną (wegańska) Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód) Sałatka z pieczarkami, jajkami i tofu (bez ograniczeń) Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska) Sałatka z pomidorów z tofu-fetą (wegańska) Sałatka z tofu, ogórków i kiełków (wegańska) Sałatka z czerwonej fasolki i tofu (wegańska) Sałatka z pomidorów z tofu czosnkowym (wegańska) Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |