7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka bezjajeczna z tofu

Znakomita z sałatą lub do kanapek.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 kawałki tofu po 36 dag
2 łyżki tamari
1 łyżka oleju
2 małe, posiekane cebulki
2 posiekane łodygi selera
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka kurkumy
6 łyżek drożdży spożywczych (płatków drożdżowych)

Przygotowanie:

W misce średniej wielkości rozgnieść tofu, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Włożyć do lodówki.

Wskazówki i uwagi:

Tamari to płynna przyprawa uzyskiwana przy wyrobie miso (podobna do sosu sojowego) o podobnym zastosowaniu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pączki (bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne) (wegańska)
Bezjajeczne placuszki z kaszą jęczmienną (wegańska)
Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód)
Sałatka z pieczarkami, jajkami i tofu (bez ograniczeń)
Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska)
Sałatka z pomidorów z tofu-fetą (wegańska)
Sałatka z tofu, ogórków i kiełków (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasolki i tofu (wegańska)
Sałatka z pomidorów z tofu czosnkowym (wegańska)
Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas