7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:seler (korzeń)
jabłka - objętościowo 2 do 3 razy mniej niż selera rodzynki sok z cytryny majonez lub śmietana sól pieprz Przygotowanie:Seler ucierasz na grubej tarce, dodajesz tarte jabłko, zaparzone rodzynki, odrobinę soku z cytryny, troszkę majonezu lub gęstej śmietany. Przyprawiasz. Wstawiasz do lodówki na ok. 15-30 minut - musi się przegryźć.
Wskazówki i uwagi:Najlepszy jest seler wczesno-jesienny. W zimie trzeba by pewnie kupić kilka, obrać i powycinać co lepsze kawałki :)
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna: pl.rec.kuchnia, autor: ostry
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z selera, jabłek i rodzynek ze śmietaną (wegańska)Nadziewana pomarańcza czyli sałatka owocowa z selerem, rodzynkami i pistacjami (lakto-wege) Surówka Mileny z selera i jabłek z orzechami włoskimi (wegańska) Surówka z selera z jogurtem i rodzynkami (lakto-wege) Błyskawiczna przekąska z selera naciowego z twarogiem i rodzynkami (lakto-wege) Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem (wegańska+miód) Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege) Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami (wegańska & RAW) Sałatka z kiwi, cebuli i rodzynek (wegańska) Miseczki pomarańczowe czyli chrzanowa sałatka z pomarańczy i jabłek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |