7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 l mleka
8 zoltek 120 g. maki 300 g cukru laska wanilii odrobina soli 8 pokruszonych makaronikow migdalowych 6 lyzek posiekanych migdalow rum 12 ubitych na sztywno bialek Przygotowanie:Przygotowujemy krem cukierniczy z 1 litra mleka, 8 zoltek, 120 g. maki, 300 g cukru laski wanilii i odrobiny soli. Make, cukier, zoltka i sol umieszczamy w naczyniu i mieszamy miotelka kuchenna. Wanilie gotujemy w mleku, nastepnie mleko to wlewamy stopniowo do naczynia mieszajac starannie caly czas. Gotujemy kilka minut mieszajac. Pozwalamy ostygnac, mieszajac od czasu do czasu. Dodajemy 8 pokruszonych makaronikow migdalowych i 6 lyzek posiekanych migdalow, namoconych uprzednio w rumie. Dodajemy, mieszajac 12 ubitych na sztywno bialek, umieszczamy to w formie sufletowej, by byla wypelniona w 3/4, pieczemy w piekarniku w 200 stopniach, nie otwierajc piekarnika, az wyrosnie i sie zarumieni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: wlos@tele.com.pl (Wladyslaw Los)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Suflet (bez ograniczeń)Dyniowa słodycz (wegańska) Suflet czekoladowy (bez ograniczeń) czekoladowy suflet (bez ograniczeń) Suflet z amarantusa z porem (lakto-wege) Słodki suflet z amarantusa (ovo-wege) Orzechowy suflet z pora (bez ograniczeń) "Suflet" z ziemniaków, batatów i marchewki (wegańska) Tahinowa słodycz bez wychodzenia z domu (wegańska+miód) Bananowo-egzotyczna, rodzynkowo-fantastyczna i ryżowo-dietetyczna słodycz (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |