7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

1/2 kg świeżych pieczarek
2 łyżki oleju
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
2 łodygi selera (można zastąpić kawałkiem zwykłego selera)

1 filiżanka kaszy jęczmiennej
1/2 filiżanki tamari (lub zwykłego sosu sojowego)
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki
1 łyżeczka kopru
10 filiżanek wody lub wywaru z jarzyn
2 posiekane marchwie

Przygotowanie:

W dużym garnku na zupę podgrzać olej na średnim ogniu, dodać posiekane cebule i czosnek oraz pokrojone w plasterki seler i pieczarki. Dusić przez 4 minuty.

Dodać kaszę jęczmienną, wodę i przyprawy. Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin, dodając marchew na ok. 45 minut przed końcem gotowania. Aby rozrzedzić zupę - dodać trochę wody.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Zupa-krem grochowa z ziemniakami i kaszą jęczmienną (wegańska)
Bezjajeczne placuszki z kaszą jęczmienną (wegańska)
Pieczarkowo-jęczmienne kotleciki wg 5 Przemian (lakto-wege)
Krupnik z kaszą jęczmienną, amarantusem i brukselką (wegańska)
Cannelloni z kaszą jęczmienną zapiekane z soczewicą (wegańska)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas