7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osóbciasto:
1 kg mąki pszennej sól woda lub mleko farsz: 3 kg ziemniaków 2 cebule sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie:Ciasto:
Zagnieść ciasto z mąką i ciepłą wodą lub mlekiem, dodać szczyptę soli. Farsz: Surowe ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce o najcieńszych oczkach - wymieszać, doprawić i usmazyć na patelni na oleju, pozostawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu formować pierogi - duże (wielkości dłoni) i wrzucać do garnka na wrzącą, osoloną wodę. Wskazówki i uwagi:Mojej mamie wychodzi z takiej ilości składników ok. 25 pierogów. Można je jeść gorące (z wody) z cebulą podsmażoną na oleju lub zimne, pokrojone w plastry i podsmażone na oleju z obu stron na złoty kolor.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Farsz do pierogów z bobu (wegańska)Pierogi z fasolą i miętą (farsz) (wegańska) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska) Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege) Pierogi z ciasta ziamniaczanego z pieczarkowym farszem (wegańska) Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska) Pierogi orkiszowe z farszem z pokrzywy i ziemniaków (wegańska) Pierogi ziemniaczane parmezanem mocno pachnące (ovo-wege) Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |