7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ok. 2 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. żółtek 0,5 piwa jasnego 1 łyżeczka masła szczypta soli olej do smażenia (1 litr) 2 łyżki spirytusu cukier puder do posypania Przygotowanie:Mąkę łączymy z żółtkami, piwem, masłem i solą, wyrabiamy ciasto. Wkładamy na 1 godz. do lodówki.
Następnie wałkujemy cienkie plastry i kroimy faworki: paski szerokości 2 cm i długości 10 cm, przecinamy w środku i przekładamy. Do zimnego oleju wlewamy 2 łyżki spirytusu, żeby ciasto nie wchłaniało tłuszczu. Faworki wkładamy do wrzącego oleju i smażymy z 2 stron na złoty kolor. Wyjmujemy na serwetki, żeby odsączyć tłuszcz, posypujemy cukrem pudrem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Faworki (chrust) (bez ograniczeń)Faworki wegańskie (wegańska) Bliny na piwie (ovo-wege) Naleśniki na piwie (ovo-wege) Wegetariańskie chilli na piwie (wegańska) Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~edi 2003-02-27 00:00:00.0