7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron razowy świderki
sól
włoszczyzna (3-4 marchewki, po kawałku pietruszki, pora i selera)
2 brukselki
trochę fasolki szparagowej
trochę brokuła lub kalafiora
1 łyżka soczewicy czerwonej
może być koncentrat pomidorowy lub nie ;-)
mąka kukurydziana
natka do posypania

Przygotowanie:

Warzywa z soczewicą gotujemy razem, aż zmiękną. Na końcu dodajemy troszkę koncentratu lub nie, wedle uznania. Chwilkę przed podaniem dodaję troszkę mąki kukurydzianej, aby sos był gęsty.

Gotuję makaronik, a na ugotowany daję sosik posypany natką (nie mylić z naszą Natką, która to wcina jak szalona!!!) :-)))
Smacznego!
Syla i Nata
Nadesłał(a) syla, dnia: 2001-02-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)
Sos a la serowy do makaronu (wegańska)
Makaron i ziemniaki (makaron z sosem z ziemniaków) (wegańska)
Brokułowo-serowy sos do makaronu (lakto-wege)
Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas