
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kapuśniak Wojmatów, z majerankiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:0,5 kg kapusty kiszonej
kilka ziemniaków marchewka sól pieprz majeranek ew. zasmażka: - cebula - olej arachidowy/oliwa z oliwek/jakiś olej - 2-3 łyżki mąki Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć z soku. Jeśli ktoś lubi zupę łagodniejszą, można ją opłukać. Zalać wodą w garnku i ugotować ze startą drobno marchewką.
Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę. Ugotowane dorzucamy do kapusty. Doprawiamy przyprawami do smaku (majeranek musi być). Robimy zasmażkę smażąc na oleju posiekaną cebulę do zeszklenia. Zasypujemy mąką szybko i dokładnie mieszając (aby nie zrobiły się grudy), po czym zasmażkę dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy. Wskazówki i uwagi:Dzieci po roku mogą jeść taką zupę ale bez zasmażki (i bardzo im smakuje ;-)
Nadesłał(a) syla,
dnia: 2001-02-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Buraczki z majerankiem (wegańska)Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Kapuśniak po łódzku (z prażokami) (wegańska) Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska) Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska) Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege) Sałatka buraczana z majerankiem (wegańska) Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska) Kapuśniak ze słodkiej kapusty z jabłkiem (wegańska) Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rena 2001-02-18 00:00:00.0