7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jogurt domowy (dali)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 l mleka
1 mały jogurt naturalny

Przygotowanie:

Mleko przegotować i ostudzić do temp. ok. 35-40 stopni. Łatwo to sprawdzić wkładając palec do mleka i licząc do 10. Mleko powinno być mocno ciepłe, ale nie powinno parzyć.

Do takiego mleka wlać jogurt, zamieszać i pozostawić w ciepłym miejscu. Po kilku godzinkach otrzymamy 4 l smacznego, gęstego jogurtu.

Wskazówki i uwagi:

Tak naprawdę to małe pudełko jogurtu wystarczy także na 10 l mleka i więcej, jeśli jest dostatecznie ciepło, aby kolonie jogurtu mogły się szybko rozmnożyć.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Wegetarianizm po mistrzowsku. Kuchnia indyjska", Rati Manjari dasi, Ewa Kmiecik, Wrocław 1997
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Domowy jogurt (lakto-wege)
Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege)
Jogurt 1 (lakto-wege)
Jogurt 3 (lakto-wege)
Jogurt 2 (lakto-wege)
Jogurt po bośniacku (lakto-wege)
Cynamonowy jogurt (lakto-wege)
Jogurt czekoladowy z pomarańczą (lakto-wege)
Jogurt z czereśniami i jagodami (lakto-wege)
Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas