7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z mrożonek



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

mrożonka (np. zupa wiosenna, jesienna) lub własna kompozycja mieszanych warzyw (bez buraków) - 500 g
sól
pieprz
ew. inne przyprawy, np. słodka, mielona papryka
oliwa lub olej zimnotłoczony - mniej więcej 1-3 łyżki
ew. mąka do zagęszczenia
zielenina do posypania
ew. dodatkowe świeże warzywa, np.:
- papryka
- pieczarki

Przygotowanie:

Mrożonkę gotujemy w takiej ilości wody, aby warzywa były przykryte, nie więcej.

Całość miksujemy, przyprawiamy do smaku i dodajemy trochę oliwy.
Można ew. zagęścić mąką.

Można podawać w rozmaity sposób: z grzankami, pieczywem, makaronem, kluskami lanymi lub kładzionymi albo z zacierkami. My zazwyczaj wybieramy makaron.

Wskazówki i uwagi:

Bardzo dobrze smakuje posypane drobniutko posiekaną zieleniną lub warzywami, np. posiekaną w kosteczkę zieloną lub kolorową papryką albo pokrojonymi w ćwiartki, a następnie w cienkie plasterki, pieczarkami.
Nadesłał(a) chojnac, dnia: 2001-03-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)
Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń)
Paprykowa zupa krem (wegańska)
Zupa-krem kalafiorowa (wegańska)
Zupa krem z dyni (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas