7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:200 g tofu
marynata do tofu: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny curry sos grzybowy: 350 g pieczarek lub boczniaków cebula sól biały pieprz mielony pieprz cayenne 3 łyżki oliwy do smażenia 1 łyżka mąki pszennej (najlepiej z pełnego przemiału) 2-3 łyżki białego wytrawnego wina 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany gałka muszkatołowa Przygotowanie:Tofu pokroić w cienkie paski, posypać solą i pieprzem i włożyć na 30 min. do marynaty sporządzonej z sosu sojowego, soku z cytryny i przyprawy curry. Grzyby pokroić w paski, a cebulę w kostkę.
Na połowie oliwy podsmażyć cebulę, dołożyć grzyby i chwilę razem dusić mieszając. Następnie oprószyć mąką, podlać winem i śmietaną, przyprawić solą, gałką muszkatołową, pieprzem białym i cayenne, dusić 8-10 min. Kawałki tofu osączyć z marynaty i obsmażyć na pozostałej oliwie. Podawać z grzybami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "maua piegowata"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Łężnie z sosem grzybowym (wegańska)Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska) Naleśniki w staropolskim stylu, z kaszą i sosem grzybowym (bez ograniczeń) Makaron z sosem jogurtowo-grzybowym z pestkami słonecznika (wegańska) Kotlety sojowe z sosem grzybowym z proszku (wegańska) Frytki 1 (wegańska) Frytki II (wegańska) Frytki (wegańska) "Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska) Pory zapiekane w białym sosie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |