7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 dag ziemniaków
4 dag cebuli 1 łyżka oleju do smażenia 2 dag mąki 1/2 l bulionu 1 liść laurowy sól pieprz cukier sok z cytryny karmel 1 łyżka natki pietruszki Przygotowanie:Ziemniaki umyć, obrać, bardzo drobno pokroić, zalać 1/4 l wrzącej wody, ugotować.
Posiekaną cebulę lekko przyrumienić na oleju, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić bulionem, włożyć liść laurowy. Ziemniaki połączyć z zasmażką, zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i karmelem. Wsypać natkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie pietruszki firmy Ducros
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)Kotleciki ziemniaczane z pestkami i natką (wegańska) Sos z natki pietruszki (lakto-wege) Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege) Kotleciki twarogowo-ziemniaczane z cebulą i natką (lakto-wege) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi i natką (wegańska) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege) Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Jeżeli ktoś lubi takie smaki to do każdego dania obiadowego będzie idealny.
Dzięki za przepis! :)
biegamznozem 2014-04-13 15:12:31.347