7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

3-4 ziemniaki
2-3 papryki
2 cebule
4 łyżeczki oleju do smażenia
pół litra bulionu
4 łyżki gęstej śmietany kremówki
sól
pieprz
natka do przybrania

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, zalać bulionem, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Gotować 20 minut, po zdjęciu z ognia dodać śmietanę, przyprawić, posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Tabele kaloryczne" - wydanie specjalne nr 2(6)/98 Super Linii - miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarkowo-kiełkowy misz-masz z patelni (wegańska)
Zupa-krem ziemniaczano-paprykowa z zielonym pieprzem (lakto-wege)
Jabłecznik mamy (bez ograniczeń)
Chłodnik wg. mojej mamy (lakto-wege)
Murzynek mojej mamy (bez ograniczeń)
Twarożek paprykowy (lakto-wege)
Zupa paprykowa (wegańska)
Sos paprykowy (wegańska)
Sercowa zupa mojej mamy (wegańska)
Placek ucierany z owocami (od mamy) (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas