7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Krążki selera z piekarnikaPycha!!! Świetne z sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-koperkowym.
Średnia ocena:
[4.444444444444445
z 9 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:seler
oliwa do smarowania blachy pieprz czarny kurkuma przyprawy można zmieniać - jak ktoś lubi inne, to bardzo proszę... np. papryka ostra i pieprz cayenne żeby było ostre Przygotowanie:Seler kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i do piekarnika na wysmarowaną oliwą blachę!!! Jak się zarumieni, to przewrócić i drugą stronę posypać przyprawami.
Wskazówki i uwagi:Do tego można zrobić jakiś sosik albo dip -)) Np. pomidorowy: sok pomidorowy gęsty, dodać trochę soli i szczyptę cukru, kolendrę oraz bazylię zieloną (świeżą, posiekaną drobno).
Jeśli przyprawy ostre, to dip łagodny, np. w wersji lakto-wege tym razem: jogurt naturalny, pieprz, sól, świeży koperek (posiekany drobno).
Nadesłał(a) arleta,
dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Nie spodziewałam się, ale to jest naprawdę pyszne! Przypadkowo odkryłam też, że jak się seler pokroi w ciensze plastry i potrzyma dłużej w piekarniku, to wychodzą zdrowe chipsy selerowe. Dobry patent, biorąc pod uwagę, że można je przyprawić na wiele sposobów.
ryfka 2011-05-24 21:44:14.037 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krążki selera w panierce z serem (bez ograniczeń)Krążki cebulowe! (bez ograniczeń) Langosz z piekarnika (wegańska) Smażone krążki cebulowe (lakto-wege) Smażone krążki cebuli (wegańska) Tortilla z piekarnika (placki) (lakto-wege) Pieczone ziemniaki z piekarnika (wegańska) Pita - chlebki z piekarnika (wegańska) Omlet z piekarnika, z warzywami (bez ograniczeń) Ryż na sypko z piekarnika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ja wolę dłużej pieczone i chrupiące wszędzie, wręcz lekko przypalone ;) "Niemąż" woli mięciutkie. W każdej wersji: pyszne! :)
kaśka 2013-08-02 17:02:27.306