7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczone jabłka nadziewane kremem owocowo-imbirowymTo smakowita i efektowna propozycja na uroczystą kolację.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób100 g suszonych moreli
100 g soku pomarańczowego 2 łyżki rodzynek 4 jabłka masło sok cytrynowy 1 jajko 2 łyżki płynnego miodu 150 ml jogurtu naturalnego kawałek świeżego imbiru (wielkości orzecha włoskiego) Przygotowanie:Morele drobno siekamy i moczymy w soku pomarańczowym razem z rodzynkami.
Jabłka kroimy na połówki, wykrawamy gniazda nasienne, smarujemy stopionym masłem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy 5 min. w temp. 180 stopni. W międzyczasie mieszamy 1 żółtko z miodem i jogurtem naturalnym. Siekamy imbir. Dodajemy do masy jogurtowej wraz z namoczonymi owocami i ubitym na sztywno białkiem. Masą nadziewamy upieczone jabłka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłka pieczone z amarantusem (wegańska)Jabłka pieczone z rodzynkami i dżemem (wegańska) Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska) Ogórki nadziewane kremem camembert (bez ograniczeń) Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem (lakto-wege) Jabłka pieczone z rodzynkami i sokiem pomarańczowym (wegańska) Zupa-krem groszkowo-imbirowa (pogromca kaca) (wegańska) Owocowa zupa krem na śniadanie (wegańska) Buchty drożdżowe pieczone, nadziewane powidłami lub dżemem (bez ograniczeń) Nadziewane pieczarki i czosnkowa pieczona kukurydza (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |