
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos witaminowy - jajeczny z zieleniną i chrzanemSos do polania jajek na twardo.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:3 jajka
6 łyżek oleju sok z cytryny 0,5 szkl. niskotłuszczowej śmietany pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 0,5 łyżki świeżo utartego chrzanu sól odrobina cukru pudru Przygotowanie:
Gotowane żółtka z 3 jajek utrzeć, dodając olej, sok z cytryny i śmietanę. Wymieszać z drobno pokrojonym szczypiorkiem i natką, chrzanem oraz drobno pokrojonymi białkami. Przyprawić solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege) Bób na zimno (w sosie czosnkowym z zieleniną) (wegańska) Afrykańskie plantany (banany skrobiowe) w sosie pomidorowo-jajecznym (ovo-wege) Sałatka z buraków a'la Gellert - z chrzanem i sosem z ogórkiem kiszonym (ovo-wege) Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików) (wegańska) Kotleciki jajeczne (ovo-wege) Kotlety jajeczne (ovo-wege) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Chrzan z burakami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |