7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z brokułami i parmezanem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

makaron, np. tagliatelle (można kupić świetne Agnesiego)
brokuły
masło
sól
pieprz
ew. jarzynka
parmezan, grana lub inny podobny ser

Przygotowanie:

Ugotuj makaron w osolonej wodzie.

Na masło (sporo go) wrzuć zblanszowane (zanurzone przez chwilę we wrzątku) kwiaty brokułów. Podsmaż, lekko osól i opieprz, można też dodać trochę jarzynki. W zależności od ilości masła może trzeba będzie podlać wodą.

Tak przygotowane brokuły daj na makaron, do tego parmezan, grana lub inny podobny ser. Proste a smakowite.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Horrendum
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

parmezan jest niewege. ale można dostać taki wege w proszku :)
ludwik 2007-12-29 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron penne z brokułami, czosnkiem i parmezanem (lakto-wege)
Makaron z brokułami i czosnkiem (wegańska)
Szpinak z makaronem, brokułami i jajkiem (bez ograniczeń)
Makaron z brokułami, ciecierzycą i sezamem (wegańska)
Makaron spaghetti ze szpinakiem i brokułami (wegańska)
Makaron z brokułami, pomidorami i rozmarynem (wegańska)
Makaron z brokułami, czosnkiem i rozmarynem (wegańska)
Makaron razowy z brokułami i marchewką (wegańska)
Makaron fettuccine ze szparagami i "parmezanem ubogich" (wegańska)
Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas