
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 szklanki mleka,
500 g cukru, 100 g masła Przygotowanie:
Mleko gotować z cukrem ok. 2 godz. ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Przestudzić, dodać masło i ucierać przez kilka minut drewniana łyżką. Masę wylać na kruchy spod i rozsmarować nożem umaczanym w gorącej wodzie. Udekorować orzechami, migdałami, rodzynkami...
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-04-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
podam wam super przepis na torcik kajmakowy-specjalność jednej z restauracji.
ciasto: -mąka pszenna (3 i 3/4 szk) -śmietana(1 i 1/4 szk) -1 jajo -1 proszek do pieczenia -margaryna(1 i 1/4 kostki) masa: -dżem -2 kostki masła -mleko skondensowane słodzone-2 puszki na górę placka -morela suszkona-5 dkg -orzechy włoskie-5 dkg -śliwki kalifornijskie-5dkg -płatki migdałowe-5dkg Zagniść ciasto ze składników i schłodzić. Mleko skondensowane gotować 3 godz na wolnym ogniu. Mleko wystudzić i ucierać z masłem. Ciasto wałkować na cienkie placki(ok. 8-10 szt). Piec pojedynczo -8 minut. Przekładać placki masą kajmakową, każdą warstwę. Pierwszy placek przełożyć dżemem. Przełożony placek przycisnąć czymś cięzkim na noc. Na drugi dzień zalewamy placek resztą masy kajmakowej i posypujemy posiekanymi bakaliami. Wbrem pozorom placek nie jest pracochłonny jeśli mamy ugotowane puszki z mlekiem. aha, ja robię masę z jednej puszki i jednej kostki margaryny. Naprawdę pyszny torcik. polecam ~czarna_1981 2006-12-12 00:00:00.0
Ale przecież puszkowe jest super gęste! Chyba, że wzięłaś niesłodzone?
~monika 2006-04-12 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kajmak (masa krówkowa) (wegańska)Herbatnikowo-orzechowy deser z kajmakiem (lakto-wege) Majonez tradycyjny (ovo-wege) Coleslaw tradycyjny (bez ograniczeń) Zupa ogórkowa tradycyjna (wegańska) Tradycyjna sałatka warzywna (jarzynowa) (ovo-wege) Dango - tradycyjny japoński deser (wegańska) Zakwas na tradycyjny żurek (z mąki żytniej) (wegańska) Szaszłyki "tradycyjne" z kotletami sojowymi (smażone lub grillowane) (wegańska) Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~xyz 2008-09-30 14:19:09.773