7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jarzynki po chińsku z imbirem, grzybami shiitake i makaronem sojowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 małe marchewki
1 por
50 g suszonych grzybków chińskich shiitake
olej do smażenia
imbir
2 szklanki bulionu
10 g makaronu sojowego
przyprawa orientalna (np. "5 smaków")
sól

Przygotowanie:

Marchewki, pora i namoczone grzyby pokroić w cienkie paski, usmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać imbir. Wlać bulion i gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać makaron i gotować razem jeszcze kilka minut, aż zmięknie. Przyprawić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Przepis przerobiony na wegetariański.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem (wegańska)
Makaron z serem i jarzynką (lakto-wege)
Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska)
Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska)
Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)
Makaron z kapustą kiszoną i grzybami (wegańska)
Makaron z warzywami i grzybami mun (wegańska)
Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami (ovo-wege)
Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas