
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:400 g grzybów
2 posiekane szalotki olej roślinny 1 łyżeczka tymianku 7 dl wywaru z warzyw 250 ml śmietanki sojowej (np. Provamel) lub zwykłej Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Szalotki posiekać, lekko podsmażyć na oleju (ok. 5 min.), dodać grzyby i smażyć przez następne 5 min. Dodać tymianek oraz wywar z warzyw i gotować powstałą zupę przez ok. 15 min.
Wymieszać zupę, dodać śmietankę podgrzewając potrawę (nie można dopuścić do ponownego zagotowania).
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege) Zupa z topionego sera z tymiankiem (lakto-wege) Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska) Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska) Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege) Zupa z soczewicy z marchewką, pomidorem i tymiankiem (bez ograniczeń) Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Zupa grzybowa delikatnie zakwaszona sokiem z cytryny (lakto-wege) Zupa grzybowa na wodzie (bez bulionu) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |