7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chrzanowa sałatka z makaronem, podsmażaną papryką i wędzonym tofu
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:300 g makaronu
sól 2 zielone i 2 czerwone papryki 2 łyżki oleju do smażenia 200g wędzonego tofu ew. zioła kilka kropli octu ryżowego zmielona kolendra (nasiona) 500 ml śmietanki sojowej (np. Provamel) trochę startego chrzanu szczypiorek do posypania Przygotowanie:Ugotować makaron w dużej ilości wody, przelać go zimną wodą i osuszyć. Paprykę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć w oleju przez ok. 4 min., połączyć z makaronem, pokrojonym w kostkę wędzonym tofu, ziołami, odrobiną oleju słonecznikowego i octem ryżowym. Dodać zmieloną kolendrę.
Aby przygotować sos należy połączyć śmietankę sojową z odrobiną oleju słonecznikowego oraz startym chrzanem. Potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szaszłyki: cukinia, pieczarki, papryka i tofu wędzone (wegańska)Cukinia duszona z papryką i wędzonym tofu (wegańska) Sałatka z tofu wędzonym i pomidorami na ciepło (lakto-wege) Sałatka z puszek z tofu wędzonym, orzechami i rodzynkami (ovo-wege) Sałatka gyros z wędzonym tofu i majonezem ziemniaczanym (wegańska) Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska) Wegański bigosik z białej kapusty z papryką i wędzonym tofu (wegańska) Sałatka ryżowa curry z tofu wędzonym, kiełkami mung i ogórkami (wegańska) Sałatka z wędzonego twarogu (bez ograniczeń) Sałatka z brokułem i podsmażanymi pieczarkami na drugie danie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |