7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pomidorowy sos wegetariański z seitanemMożna podawać np. z ryżem basmati lub makaronem.
Średnia ocena:
[1.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 łyżka oliwy z oliwek
4 drobno posiekane cebule 2 opakowania seitanu 100 ml odciśniętych pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 200 ml śmietanki sojowej (np. Provamel) Przygotowanie:Usmażyć cebulę w małej ilości oleju, a na pozostałym oleju usmażyć seitan. Dodać cebulę, pomidory oraz przecier pomidorowy i gotować przez 5 min. Przyprawić do smaku używając pieprzu, soli, zmielonej papryki lub odrobinę kolendry.
Zakończ gotowanie dodając do sosu śmietankę sojową.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kebab wegetariański z sosem pikatnym i żółtym (bez ograniczeń)Gulasz z seitanem i warzywami (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege) Por w sosie pomidorowym (wegańska) Tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |