7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

bułka lub pieczywo tostowe
oliwa
ew. ser mozzarella

1 pomidor
szczypior lub cebula
nać pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oregano lud majeranek lub tymianek

Przygotowanie:

Pomidora pokroić w cząstki (ale nie drobniej jak ok. 1x1 cm), dodać posiekany szczypior (lub cebulę), pietruszkę, oliwę (nie za dużo, np.pół łyżeczki od herbaty), zmiażdżony czosnek i przyprawy. Niech to postoi z 5 minut.

Bułkę (może być pieczywo tostowe) posmarować delikatnie oliwą, opiec w piekarniku na złocisty kolor. Podawać z pomidorami i ew. kawałkami mozzarelli. Życzę smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Nie bać się trochę grubszych cząstek pomidora. Polacy wszystkie produkty na sałatki niemalże miażdżą - to smakuje po prostu okropnie.
Nadesłał(a) Kret, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bruschetta al pomodoro (Bruschetta z pomidorami) (wegańska)
Bruschetta z oliwą / z pomidorami (wegańska)
Fasola - pasta z pomidorem, czosnkiem i zieleniną (wegańska)
Bruschetta z rukolą (wegańska)
Kostka ziemniaczana pieczona z czosnkiem, ziołami i pomidorem (wegańska)
Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)
Sałatka chlebowa czyli fattoush (z ogórkiem, pomidorami i zieleniną) (wegańska)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)
Pasta z selera z zieleniną (lakto-wege)
Pasta z jajka i zieleniny (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas