7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos czosnkowy z oliwy (do warzyw)

Sos do brokułów, fasolki szparagowej lub kalafiora.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1-2 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy
sól gruboziarnista

Przygotowanie:

1-2 ząbki czosnku rozgniatasz i ucierasz z solą gruboziarnistą i dodajesz 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Pyszota. Nie piszę ile soli, bo to według upodobań. Wymieszać z ugotowanymi warzywami.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2001-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: ?
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)
Aromatyczny sos (oliwa) do gotowanych warzyw (wegańska)
sos alb z groszku i oliwy (wegańska)
Sałatka: mix warzyw z sosem czosnkowym i grzankami (lakto-wege)
Placki koreańskie z warzywami i czosnkowym sosem sojowym (ovo-wege)
Pikantny makaron z sosem na bazie z oliwy z oliwek (wegańska)
Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas