
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos czosnkowy z oliwy (do warzyw)Sos do brokułów, fasolki szparagowej lub kalafiora.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1-2 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy sól gruboziarnista Przygotowanie:
1-2 ząbki czosnku rozgniatasz i ucierasz z solą gruboziarnistą i dodajesz 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Pyszota. Nie piszę ile soli, bo to według upodobań. Wymieszać z ugotowanymi warzywami.
![]() Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: ?
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)Aromatyczny sos (oliwa) do gotowanych warzyw (wegańska) sos alb z groszku i oliwy (wegańska) Sałatka: mix warzyw z sosem czosnkowym i grzankami (lakto-wege) Placki koreańskie z warzywami i czosnkowym sosem sojowym (ovo-wege) Pikantny makaron z sosem na bazie z oliwy z oliwek (wegańska) Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |