7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Buraczki Mileny (tarte, z cebulą i szczypiorkiem)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

0,5 kg buraków
1 cebula lub lepiej pół pęczka szczypiorku - drobno zsiekane
szczypta soli
opcjonalnie pół łyżeczki miodu lub syropu słodowego
natka do posypania

Przygotowanie:

Buraki gotujemy ze szczyptą soli, aż będą miękkie.
Trzemy na tarce o drobnych oczkach i mieszamy z resztą składników. Miód lub syrop dodać tylko wtedy, gdy buraki będą tego wymagały - czasem zdarzyło mi się kupić gorzkie buraki lub moja mama chciała "dobrze" i wrzuciła sporo soli do buraczków :-).

Wskazówki i uwagi:

Myślę, że można też dodać kilka kropel soku z cytryny i starte jabłko.
Podaję z ziemniakami.
Nie tylko dla dzieci.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-05-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraczki do obiadu (tarte, z jabłkiem) (wegańska)
Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Cebule faszerowane kuskusem z pomidorem i szczypiorkiem (wegańska)
Tarte buraczki z warzywami i chrzanem (sałatka do weków) (wegańska)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Farsz do tarty z cebuli i papryki (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Pomidor Mileny (wegańska)
Talerz Mileny :-) (wegańska)
Pikantny chłodnik z rzodkiewkami, ogórkiem i cebulą barwiony buraczkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas