7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osoby200 g młodych pokrzyw
1/2 łyżeczki margaryny 1/4 cebuli 1 łyżeczka mąki pszennej 1/4 l bulionu sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżeczka szczypiorku 1 kromka chleba pełnoziarnistego razowego Przygotowanie:Pokrzywę umyć, zemleć i podsmażyć na tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Następnie wymieszać ją z mąką, lekko zrumienić i dodać bulion, gotować 10 min. Dodać pokrzywę, zupę doprawić przyprawami i szczypiorkiem. Z chleba zrobić w piekarniku grzanki i tuż przed podaniem dodać do zupy.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)Zupa z młodej pokrzywy (lakto-wege) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege) Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń) Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń) Zupa z kabaczków z grzankami (wegańska) Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege) Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |