7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuchy drożdżowe z jabłkiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

rozczyn:
6 g drożdży
2 g cukru
10 ml mleka

1 jajko
10 g cukru
20 ml mleka
1 łyżeczka oleju
50 g jabłka

Przygotowanie:

Drożdże rozmieszać z cukrem i mlekiem, wlać do mąki, dodać utarte z cukrem jajko, mleko, jabłka i olej. Wyrobić dobrze łyżką i odstawić do wyrośnięcia.

Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką i wlewać na rozgrzaną patelnię.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

o mace zapomnialas Rena
tubbsik 2012-02-02 13:56:55.7

a co z tą mąką??gdzie ona jest i ile??
~luko 2004-03-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy z ananasem, jabłkiem lub cukinią (wegańska)
Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)
Racuchy (ovo-wege)
Śródziemnomorskie racuchy (wegańska)
Kartoflane racuchy (ovo-wege)
Marchewkowe racuchy (bez ograniczeń)
Racuchy na śniadanie (wegańska)
Racuchy z kwiatami akacji (lakto-wege)
Racuchy z czerwonym pesto (bez ograniczeń)
Racuchy z cukinii i fety (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas