7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Jajka (skorupki) faszerowane i panierowane
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób4 jajka
4 pieczarki 2-3 łyżki margaryny szczypiorek natka pietruszki 1 konserwowy ogórek sól pieprz bułka tarta Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić i każde przekroić na pół energicznym ruchem ostrego noża. Wyjąć żółtka i białka.
Pieczarki umyć, pokroić na małe cząstki i usmażyć na łyżce margaryny. Szczypiorek, natkę, ogórek, żółtka i białko drobno posiekać. Całość wymieszać (zostawić trochę zieleniny do przybrania) dodając łyżkę margaryny i doprawić do smaku. Za pomocą widelca połączyć w jednolitą masę. Nałożyć do połówek jajek. Każdą nadzianą połówkę umoczyć w tartej bułce i podsmażyć na margarynie. Podać na gorąco posypane zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)Faszerowane jajka w trzech kolorach (ovo-wege) Jajka faszerowane pastą z selerem naciowym (ovo-wege) Tofu w skorupce orzechowej (ovo-wege) Grzyby panierowane (bez ograniczeń) Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege) Kotlety z ziemniaków panierowane (ovo-wege) Panierowane kotleciki z cukini (ovo-wege) Wegańska panierowana mortadela (wegańska) jajka w agarze (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~olga 2011-04-14 13:28:36.133