7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 dymka
marchewka
100 g kalafiora
łyżeczka oleju
1/4 l bulionu
2 pomidory
natka pietruszki
łyżka parmezanu lub innego sera żółtego

Przygotowanie:

Dymkę, marchew i kalafiora umyć, pokroić, poddusić na oleju. Zalać bulionem, gotować 10 min. Dodać pokrojone pomidory. Serwować zupę posypaną natką pietruszki i utartym serem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką (lakto-wege)
Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)
Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami (wegańska)
Kalafior duszony w pomidorach (wegańska)
Pióra ogrodnika [Penne dell`ortolano] - makaron z kalafiorem, ziemniakami i parmezanem (lakto-wege)
Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
Zupa wiejska - bulion z grzanką i parmezanem (lakto-wege)
Sałatka z kalafiorem, ogórkiem i pomidorem (lakto-wege)
Kalafior z ziemniakami, pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas