7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 4 osób1 glowka bialej lub wloskiej kapusty
2 szkl. mleka 2 lyzki oleju sojowego lub slonecznikowego 3 cebule 3 jajka 2 lyzki plaktow owsianych 5 lyzek bulki tartej 3 lyzki tartego zoltego sera sol cukier pieprz zielona posiekana pietruszka maslo i bulka tarta do formy Przygotowanie:kapuste pokroic, wrzucic na gotujace sie mleko, posolic, dodac cukier, ugotowac, odcedzic, osaczyc, posiekac. platki owsiane zamoczyc w kilku lyzkach odcedzonego wywaru z kapusty. cebule pokrojona w kostke udusic w 1 lyzce oleju i niewielkiej ilosci wody. zoltko utrzec z pozostalym olejem. z bialek ubic piane. skladniki polaczyc, dodac ser, zielenine i przyprawy, wymieszac. mase wlozyc do formy wysmarowanej maslem i posypanej bulka tarta, szczelnie zamknac, gotowac w lazni wodnej, podawac z sosami, ziemniakami, ryzem i surowkami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pikle patisonowe (wegańska)budyn z sera twarogowego (bez ograniczeń) Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege) Indyjski chlebek naan z potrawką warzywno-groszkową (wegańska) Sałatka ze szpinakiem baby, cukinią i serem typu feta (lakto-wege) Kapusta z mlekiem (wegańska) Kapusta z grochem (wegańska) Kapusta na maśle (lakto-wege) Kotlety z kapusty (wegańska) Kolorowa surówka z kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |