7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bukiet-budyń z jarzynPodawać z sadzonym jajkiem lub chlebem pełnoziarnistym. Warzywa można zmieniać w zależności od sezonu i upodobania. Bukiet z warzyw można przyrządzać w inny sposób: każde warzywo przyrządzać oddzielnie i podawać dekoracyjnie ułożone na talerzu.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób4 marchewki
2 pietruszki 500 g groszku zielonego 200 g fasolki szparagowej 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 300 g młodych ziemniaków 1 mała główka sałaty 3 łyżki śmietany sól pieprz cukier natka do posypania Przygotowanie:Marchew i pietruszkę pokroić w słupki. Strąki fasoli pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa i groszek włożyć do rondla i dusić na oleju. Podlać niewielką ilością wody i dalej dusić pod przykryciem.
Pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz rozdrobnioną sałatę i przyprawy. Gotować do miękkości. Do gotowej potrawy dodać śmietanę, wymieszać. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Arabski bukiet z warzyw (wegańska)Bukiet warzyw z pary (wegańska) Sos 8 jarzyn (wegańska) Budyń z tapioki (ovo-wege) budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek (ovo-wege) Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |