7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 5 osób10 różnej wielkości cebul
1 szkl. ryżu 30 g suszonych grzybów 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 1 jajko sól pieprz 2 łyżki mąki 1/2 szkl. śmietany 1 łyżka startego żółtego sera masło do formy natka do posypania Przygotowanie:Grzyby namoczyć, ugotować, posiekać. Ryż ugotować na sypko. Cebule obrać, obgotować w osolonej wodzie, wydrążyć. Wydrążone części cebul posiekać i udusić na 1 łyżce oleju. Wymieszać ryż, uduszoną cebulę, grzyby i jajko, doprawić solą i pieprzem.
Farszem napełnić cebule, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Polać sosem sporządzonym z mąki zrumienionej na suchej patelni, śmietany i wywaru z grzybów. Posypać tartym serem, zapiec w piekarniku. Przed podaniem posypać natką. Wskazówki i uwagi:Podawać z ziemniakami, surówkami, pieczywem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)Cebule faszerowane granulatem sojowym z grzybami, na pomidorowym dywaniku (wegańska) Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege) Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege) Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska) Cukinia faszerowana pomidorową cebulą (wegańska) Ryż z pieczarkami i cebulą (wegańska) Pieczone pierogi z grzybami i ryżem (bez ograniczeń) Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege) Bardzo ładne cebule faszerowane warzywami z boczniakami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~sajczyce 2009-11-10 14:40:26.204