7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 6 osób2 nieduże cukinie
sól 2 jajka 4 łyżki pszennych otrąb oliwa do smażenia 6 łyżek tartego żółtego sera natka do posypania Przygotowanie:Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, posolić, panierować w rozbitym jajku i otrębach. Smażyć na oliwie.
Gdy cukinia zrumieni się z jednej strony, odwrócić i posypać obficie żółtym serem. Pod koniec smażenia przykryć pokrywką. Po usmażeniu ser powinien się stopić. Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem, ziemniakami, surówkami, pieczywem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege)Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege) Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege) Pasztet z cukinii i sera żółtego (bez ograniczeń) Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń) Krążki z cukinii z serem i orzechami (lakto-wege) Sałatka z porów z żółtym serem (lakto-wege) Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege) Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege) Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
navia 2011-08-20 20:58:14.413