7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola w sosie warzywnym (z selera, cebuli i jabłka)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

500 g fasoli (lub fasola z puszki)

sos warzywny:
3 cebule
1/2 selera
2 jabłka
1,5 szkl. wody
2 łyżki pasty pomidorowej
2 łyżki oleju słonecznikowego
3 ząbki czosnku
goździki mielone
papryka mielona
sól
cukier

dodatki:
- 4 łyżki tartego żółtego sera (opcjonalnie)
- natka

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć, ugotować. Pod koniec gotowania posolić.

Cebulę, selera i jabłka rozdrobnić, zalać wrzącą wodą, ugotować, ostudzić, przetrzeć lub zmiksować. Dodać pastę pomidorową, olej, roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy do smaku.

Fasolę odcedzić, polać sosem, posypać tartym serem i natką. Podawać z pieczywem, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z selerem naciowym, cebulą, fasolką i tymiankiem (wegańska)
Sos pomidorowy z warzywami (marchewką, cebulą i selerem) (wegańska)
Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege)
Pikantna surówka z jabłka i cebuli (lakto-wege)
Surówka owocowo-warzywna (z selerem) (wegańska & RAW)
Słodka sałatka z selera, jabłka, ananasa i kukurydzy (wegańska+miód)
Surówka z selera, jabłka, ogórka i cykorii (lakto-wege)
Surówka z selera naciowego, jabłka i ogórka (wegańska & RAW)
Surówka z selera, marchewki i jabłka w trzech wariantach (wegańska & RAW)
Risotto warzywne z marchewką, porem i selerem naciowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas