7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
LasagnaJest to przepis nadawany kiedys w "Smakoszach-rozkoszach" na Polsacie.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:12 Platow lasagne Barilla (nie wymaga wczesniejszego gotowania, moľna je wrzucić na kilka minut do gotującej wody lub dokładnie zalać sosem beszamelowym przed zapiekaniem)
400 g Sera zoltego Sos bolonski: 1 Cebula 3 Zabki czosnku 1 Puszka pomidorow bez skorek (lub 2 male /70 g/ puszki przecieru pomidorowego) 1 Marchewka 1 Pietruszka 1/4 Selera 2 Liscie laurowe 4 Lyzki oliwy oregano, sol, pieprz zielony Sos beszamelowy: 800 ml. Mleka (przegotowane) 80 g Masla 1 Lyzka maki Sol, Pieprz, galka muszkatalowa Przygotowanie:Sos bolonski:
Cebula drobno kroimy, a nastepnie smazymy na oliwie do zeszklenia, 3 cale zabki czosnku,troche oregano, smazymy na wolnym ogniu. Dodajemy 1/2 pomidorow, pieprz zielony, cala marchewke (mozna przekroic na 4 czesci ) i pietruszke (na pol) oraz seler, 2 liscie laurowe - gotujemy 15 minut pod przykryciem (ja to robie na patelni - pasuje idealnie). Pod koniec dodajemy druga czesc pomidorow. Chwile gotujemy. Wyjmujemy czosnek, marchew, pietruszke, seler, liscie laurowe (nie sa juz potrzebne). Sos beszamelowy: Rozpuszczamy maslo w cieplym garku (nie na ogniu) dodajemy lyzke maki, lyzeczke soli, cale mleko, odrobine galki muszkatalowej. Zagotowac. W naczyniu zaroodpornym ukladamy warstwami: sos beszamelowy, makaron, sos bolonski, ser zolty tarty. Ukladamy 3-5 warstw. Na sam wierzch wlewamy pozostala ilosc sosu beszamelowego i skrapiamy oliwa (niekoniecznie). Pieczemy ok. 45 min. w temperaturze 250 stopnie C. Smacznego !!! Wskazówki i uwagi:przerobione na wege
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"Artulino" artulino@polbox.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Ah, uwielbiam to.. to ulubione danie Billiego Joe Armstronga z Green Day.. ahh dlatego to kocham! :)
~Alexa 2005-02-18 00:00:00.0
Ten przepis jest bardzo superowy ponieważ wychodzi z niego pyszna lasagne !polecam wszystkim chetnym nie bedziecie tego żałować !Obiecuje wam pędziecie bardzo zadowoleni !!
~Karusek 2003-11-17 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Lasagna z dynią (wegańska)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Daria 2005-10-16 00:00:00.0