7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką w sosie majonezowo-smietanowymTa sałtka jest znakomita na lekką kolację. Najlepsza jest w maju, gdy nowalijki mają już smak i kosztują rozsądnie.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 6 osób10 jaj, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewki; sos: szklanka majonezu (najlepiej domowy), pół szklanki kwaśnej śmietany 12%, pieprz, sól, bazylia, przyprawa do jajek firmy Ducros (niekoniecznie)
Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sałatka wiosenna z jajkami, rzodkiewką i kukurydzą w sosie majonezowo-smietanowym (bez ograniczeń)Sałatka z brokułów z jajkami, pomidorem i majonezowym "winegretem" (bez ograniczeń) Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege) Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem (lakto-wege) Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń) Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege) Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Sałatka z surowych pieczarek w sosie śmietankowo-majonezowym (bez ograniczeń) Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege) Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |