7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kukurydza delikatna a masłem pachnąca (grill)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kukurydza (młoda lub mrożona)
masło (dla wegan olej lub oliwa)
sól

Przygotowanie:

Do grillowania nadaje się młoda kukurydza - można to poznać po tym, że ziarna w środku nie są całkowicie twarde, a raczej bardziej miękkie niż twarde, ale nie wodniste. Do grillowania doskonale nadaję się również kukurydza mrożona, którą jednak trzeba trochę rozmrozić - wystarczy ją wyjąć z zamrażalnika na dwie godziny przed grillowaniem.

Każdą kolbę kukurydzy solę dosyć obficie i smaruję grubo masłem. Kolby zawijam dokładnie w folię aluminiową i grilluję na średnim żarze około dwadzieścia minut, często obracając, tak by cała kukurydza w zasadzie się ugotowała równomiernie. Świeże kolby kukurydzy można grillować bez folii i dopiero po grillowaniu posmarować masłem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kukuryku (kukurydza) z masłem orzechowym (wegańska)
Wegetariański grill (lakto-wege)
cukinia pachnąca estragonem (wegańska)
Bakłażany - delikatne o wspaniałym aromacie II (wegańska)
Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Kukurydza pieczona na grillu (wegańska)
Popcorn (prażona kukurydza) z bakaliami (wegańska+miód)
Świeża kukurydza duszona z warzywami (wegańska)
Delikatne warzywa - brokuł, machew i pekinka jako potrawka (wegańska)
Bakłażany grillowane - delikatne o wspaniałym aromacie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas