7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kukurydza delikatna a masłem pachnąca (grill)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kukurydza (młoda lub mrożona)
masło (dla wegan olej lub oliwa) sól Przygotowanie:Do grillowania nadaje się młoda kukurydza - można to poznać po tym, że ziarna w środku nie są całkowicie twarde, a raczej bardziej miękkie niż twarde, ale nie wodniste. Do grillowania doskonale nadaję się również kukurydza mrożona, którą jednak trzeba trochę rozmrozić - wystarczy ją wyjąć z zamrażalnika na dwie godziny przed grillowaniem.
Każdą kolbę kukurydzy solę dosyć obficie i smaruję grubo masłem. Kolby zawijam dokładnie w folię aluminiową i grilluję na średnim żarze około dwadzieścia minut, często obracając, tak by cała kukurydza w zasadzie się ugotowała równomiernie. Świeże kolby kukurydzy można grillować bez folii i dopiero po grillowaniu posmarować masłem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kukuryku (kukurydza) z masłem orzechowym (wegańska)Wegetariański grill (lakto-wege) cukinia pachnąca estragonem (wegańska) Bakłażany - delikatne o wspaniałym aromacie II (wegańska) Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska) Kukurydza pieczona na grillu (wegańska) Popcorn (prażona kukurydza) z bakaliami (wegańska+miód) Świeża kukurydza duszona z warzywami (wegańska) Delikatne warzywa - brokuł, machew i pekinka jako potrawka (wegańska) Bakłażany grillowane - delikatne o wspaniałym aromacie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |