7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobyduża, czerwona i możliwie jak najbardziej mięsista papryka
kilka ząbków czosnku sól świeżo, grubo zmielony czarny pieprz oliwa sok z 1/2 cytryny lub, w wersji bardzo wykwintnej, kilka łyżeczek octu balsamicznego Przygotowanie:Paprykę myję, kroję na połówki i wycinam gniazda nasienne. Spłaszczam każdą połówkę, przyciskając paprykę mocno do stołu. Po wewnętrznej stronie solę, pieprzę i polewam oliwą. Grilluję na intensywnym żarze z jednej strony - znaczy się skórą do dołu. Papryka jest gotowa, kiedy skóra prawie cała będzie czarna - znaczy się dokumentnie spalona. Teraz szybko paprykę ładuję do woreczka foliowego, który dokładnie zamykam.
Po około dziesięciu minutach wyjmuję paprykę i ściągam z niej skórę - dzięki zabiegowi z woreczkiem skóra będzie bardzo łatwo odchodzić. Połówki papryk kroję wzdłuż na dwa-trzy kawałki i wrzucam do miski. Do papryki teraz dodaję posiekany czosnek, zalewam to wszystko dużą ilością oliwy, sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, doprawiam czarnym pieprzem. I... jeszcze kilka minut, niech smaki się trochę wymieszają. Sałatka gotowa!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z grillowanej czerwonej papryki i fety (lakto-wege)Sałatka z grillowanej papryki z pomidorem i czosnkiem (wegańska) Surówka z cukinii z majonezem, mocno czosnkowa (bez ograniczeń) Sałatka Oli z kapusty, papryki i marchewki z sosem czosnkowym (wegańska & RAW) Sałatka z tofu, fasolki i papryki (wegańska) Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Pikantna sałatka z puszek, papryki i jajek (ovo-wege) Sałatka z pieczonej papryki z jajkiem sadzonym (ovo-wege) Sałatka z pekinki, papryki, kukurydzy i ricotty (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |