7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 mały brokuł, odmiana zielona
1 średni ziemniak
woda
pół łyżki masła lub oleju (najlepiej zimnotłoczonego)

Przygotowanie:

Brokuła opłukać, pokroić kwiatostan w kawałeczki. Jeśli brokuł jest młody, to łodygę też. Ziemniaka obrać, pokroić w kosteczkę. Gotować razem do miękkości.

Dodać masło lub olej. Zmiksować na krem. Jak dziecko ma ząbki, to nie miksować tylko pokroić drobno warzywa.

Wskazówki i uwagi:

Colette zawsze wcina zupkę aż miło... jak to mobilizuje mamę do gotowania :)

Kupując brokuła zielonego należy wybierać taki, aby kwiatostan był zielony, a nie żółty. Patrz: "Żywność wegetariańska", Jane Bowler.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-05-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Brokułowe "2 w 1" (lakto-wege)
Serek Colettki (twarożek z ogórkiem i koperkiem) (lakto-wege)
Brokułowa surówka (wegańska & RAW)
Brokułowa przekąska (wegańska)
Brokułowy rosołek (wegańska)
Kuleczki brokułowo-arachidowe (lakto-wege)
Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Farsz brokułowo-różnisty (lakto-wege)
Pasta brokułowo - bakłażanowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas