7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
TiramisuKuchnia włoska. Najlepiej smakuje z mocną kawą espresso.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:paczka biszkoptów (lub biszkopt własnego wypieku)
mocna kawa rozpuszczalna likier amaretto (migdałowy) serek mascarpone 3 jajka cukier waniliowy z prawdziwą wanilią prawdziwe kakao do posypania Przygotowanie:Biszkopt namoczyć w mieszance kawy z likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, pianę ubić na sztywno, dodać to wszystko do serka mascarpone.
Układać warstwami biszkopt, masa serowa, ... (2-3 warstwy). Zakończyć masą i posypać grubą warstwą kakao.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: majkelos
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:tiramisu 1 (bez ograniczeń)Tiramisu (bez ograniczeń) Ciasto à la tiramisu (wegańska) Deser a'la tiramisu (lakto-wege) Wegańskie tiramisu z domowymi biszkoptami (wegańska) Tiramisu inaczej (na domowym biszkopcie, bez mascarpone) (bez ograniczeń) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy 2003-08-26 00:00:00.0