7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kalafior po sułtańsku - z bakaliami i majonezem
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 kalafior (600 g)
50 g rodzynek 50 g orzeszków ziemnych 1/2 szklanki majonezu 2 łyżki soku z cytryny cukier sól pieprz natka do posypania Przygotowanie:Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki.
Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-06-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MM
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka Madzi (kalafior z ananasem, rodzynkami i majonezem) (bez ograniczeń)Jajka z majonezem i kukurydzą (ovo-wege) Sałata szczypiorkowa z majonezem (ovo-wege) Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń) Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege) Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege) Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń) Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege) Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń) Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |