7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:330 g (1 kostka) tofu
100 g fasolki szparagowej 1 marchewka 1 mały por 1 świeża papryka 1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej 3 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka oleju sezamowego rafinowanego sos: 1 łyżeczka przyprawy chińskiej "5 smaków" 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku 1 szklanka zimnej wody Przygotowanie:Fasolkę pociąć na 3 cm kawałki, marchewkę w zapałki, pora w ukośne plastry, paprykę w krążki. Kapustę drobno poszatkować.
Przygotować sos: w słoiku wymieszać z zimną wodą przyprawę chińską, sos sojowy, mąkę ziemniaczaną i posiekany czosnek. Sos odstawić. Tofu, fasolkę i marchewkę smażyć przez 5 minut na dużym ogniu na oleju zwykłym i sezamowym, najlepiej w chińskiej patelni wok lub w dużym rondlu, stale mieszając. Dodać pozostałe warzywa i smażyć jeszcze 5 minut. Gorące warzywa zalać przygotowanym sosem, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i zestawić z ognia. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa na sposób chiński (wegańska)Szybkie danie chińskie - 5 smaków (wegańska) Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska) Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska) Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Gołąbki na dwa sposoby - z ryżem i grzybami lub warzywami (wegańska) sposób na tofu-burgery drugiej świeżości;) (wegańska) Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) Ryż z krótko smażonymi warzywami w stylu chińskim (wegańska) Chiński rosół ze wstążkami warzyw i makaronem nudle (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |