7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tofu z warzywami 5 smaków (na sposób chiński)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

330 g (1 kostka) tofu
100 g fasolki szparagowej
1 marchewka
1 mały por
1 świeża papryka
1 szklanka drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka oleju sezamowego rafinowanego

sos:
1 łyżeczka przyprawy chińskiej "5 smaków"
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku
1 szklanka zimnej wody

Przygotowanie:

Fasolkę pociąć na 3 cm kawałki, marchewkę w zapałki, pora w ukośne plastry, paprykę w krążki. Kapustę drobno poszatkować.

Przygotować sos: w słoiku wymieszać z zimną wodą przyprawę chińską, sos sojowy, mąkę ziemniaczaną i posiekany czosnek. Sos odstawić.

Tofu, fasolkę i marchewkę smażyć przez 5 minut na dużym ogniu na oleju zwykłym i sezamowym, najlepiej w chińskiej patelni wok lub w dużym rondlu, stale mieszając. Dodać pozostałe warzywa i smażyć jeszcze 5 minut. Gorące warzywa zalać przygotowanym sosem, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i zestawić z ognia.

Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-07-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: strona Polsoi
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa na sposób chiński (wegańska)
Szybkie danie chińskie - 5 smaków (wegańska)
Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska)
Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska)
Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska)
Gołąbki na dwa sposoby - z ryżem i grzybami lub warzywami (wegańska)
sposób na tofu-burgery drugiej świeżości;) (wegańska)
Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska)
Ryż z krótko smażonymi warzywami w stylu chińskim (wegańska)
Chiński rosół ze wstążkami warzyw i makaronem nudle (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas