7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:4 kubki posiekanych liści szczawiu bez żyłek
1/3 kubka parmezanu startego 1/3 kubka natki pietruszki 1/4 kubka orzeszków piniowych (dałam przyrumienione migdały w płatkach) 2 ząbki czosnku (jak kto lubi) 1/2 łyżeczki soli 1/4 kubka oliwy, najlepiej extra vergine Przygotowanie:Szczaw zmiksować. Zmielić pozostałe składniki, dodać szczaw, wychodzi gęsta zielona pasta. Wymieszać 3/4 kubka pesto szczawiowego i 2/3 kubka gorącej wody.
Do tego makaron al dente ("na ząb", czyli nie za miękko), wymieszać i jest super makaron zielony.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: B.Z.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron na zielono - z bobem i pesto (wegańska)Makaron razowy z sojowym pesto (wegańska) Pesto (wegańska) Zupa szczawiowa z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik szczawiowy z ryżem (bez ograniczeń) Chłodnik szczawiowy na serwatce (bez ograniczeń) Zupa szczawiowa z tofu (wegańska) Zupa szczawiowa z awokado (wegańska) Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska) Zupa szczawiowa z puree i jajkami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |