7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g białej fasoli
250 g żółtej fasolki szparagowej
4 kabaczki
6 pomidorów
15 ząbków czosnku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
2 pęczki bazylii do posypania

Przygotowanie:

Gotuj fasole przez ok. 45 minut w 4 litrach wody. Strączki fasoli szparagowej po usunięciu włókien i ogonków, pokrój na 2-3 kawałki i dorzuć do garnka w połowie gotowania. 10 minut przed końcem wrzuć kabaczki pokrojone w drobną kostkę, poszatkowane pomidory bez skórki i drobno posiekany czosnek. Posól i popieprz do smaku. Tuż przed podaniem dodaj oliwy i posyp całość poszatkowaną bazylią.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pycha
~zenek 22 2011-04-20 21:25:56.137

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Lasagne wegetariańskie z kabaczkiem, pieczarkami, fasolką szparagową i beszamelem (lakto-wege)
Zupa z fasoli szparagowej z grzybami suszonymi i ziemniakami (wegańska)
Zupa fasolowa na skróty (lakto-wege)
Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami (wegańska)
Zupa z letnich warzyw - z pomidorem, cukinią i fasolką szparagową (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas