7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1/2 kostki margaryny lub masla roslinnego
0,5 szkl. cukru 2 jaja białko z 1 jajka 1/4 szkl. chudego mleka 2 i 1/3 szkl. maki pszennej 2 lyzeczki sody oczyszczonej lyzeczka cynamonu 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki soli 2 szkl. drobno startej marchwi 2/3 szkl. rodzynek Przygotowanie:margaryne utrzec z cukrem, jajkami i bialkiem na puszysta mase. dodac mleko, make, sode, cynamon, proszek do pieczenia i sol. miksowac na niskich obrotach przez 2 min. i na srednich przez 2 min., stale zeskrobujac mase ze scianek miski. dodac marchew i rodzynki, wymieszac. forme wysmarowac tluszczem i posypac maka. ciasto przelozyc do formy, wygladzic powierchnie. piec 50-55 min. w temperaturze 175 stopni.
Wskazówki i uwagi:ciasto jest gotowe, gdy wbity w nie patyczek po wyjeciu jest suchy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto drożdżowe z marchwią (bez ograniczeń)Ciasto z rodzynkami (ovo-wege) Ciasto z rodzynkami i figami/ wegański, bezglutenowy keks (wegańska) Chleb z marchwią (ovo-wege) Zupa ogórkowa z marchwią i koprem (lakto-wege) Sałatka ryżowa z pieczarkami, papryką, marchwią i selerem (lakto-wege) Sałatka marynowana z ogórków z marchwią i selerem (na zimę) (wegańska) Zapiekanka ziemniaczana z marchwią i porem w mleku (wegańska) Sałatka z ogórków z cebulą, marchwią i natką (do słoików) (wegańska) Leczo paprykowe z włoszczyzną (marchwią, pietruszką i selerem) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Guzmar 2003-01-29 00:00:00.0