7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka pod pierzynką z puree



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

paczka puree w proszku lub samodzielnie przygotowane puree z ok. 1 kg ziemniaków
200 g fasolki flazoletki, 200 g czerwonej fasoli
20 dag pokruszonego sera pleśniowego
30 dag startego sera żółtego
trzy zgniecione ząbki czosnku
zioła prowansalskie
gałka muszkatołowa
sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Przygotowujemy puree tak, aby było dość rzadkie. Przyprawiamy czosnkiem, ziołami. Mieszkamy z serami.

Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowaną na miękko fasolę. Wylewamy na nią puree. Zapiekamy do momentu, aż na wierzchniej części puree utworzy się brązowa, chrupka skórka. Pycha.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakuje z pikantną sałatką z ogórków małosolnych, zielonego groszku i czerwonej papryki, podlanej sosem vinegret.
Nadesłał(a) ~GuevC, dnia: 2001-06-20 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree z kapusty i fasoli (wegańska)
Puree z fasoli i marchwi z bakaliami (wegańska)
Rabarbarowa zapiekanka pod migdałowo-waniliową pierzynką (ovo-wege)
Ciasto Kubusiowe pod białą pierzynką (trzywarstwowe) (bez ograniczeń)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree z brokułów (wegańska)
Puree z soczewicy (wegańska)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree ziemniaczano-ryżowe (wegańska)
Puree ziemniaczano-szpinakowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas