7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 1 osoby200 g kalarepki
1-2 ziemniaki (150 g) 2 cebule dymki 250 ml (1 szkl.) bulionu warzywnego (może być z proszku) 2 łyżki śmietany sól pieprz bazylia szczypiorek do posypania + 1 kromka chleba razowego do podania Przygotowanie:Jarzyny obrać i drobno pokroić, gotować 10-15 min. w bulionie (do miękkości ziemniaków). Dodać śmietanę i przyprawy, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z chlebem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska) Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska) Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska) Zupa z awokado z ziemniakami (wegańska) Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska) Placki z kalarepki (ovo-wege) Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege) Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska) Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |