7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

200 g kalarepki
1-2 ziemniaki (150 g)
2 cebule dymki
250 ml (1 szkl.) bulionu warzywnego (może być z proszku)
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
bazylia
szczypiorek do posypania
+ 1 kromka chleba razowego do podania

Przygotowanie:

Jarzyny obrać i drobno pokroić, gotować 10-15 min. w bulionie (do miękkości ziemniaków). Dodać śmietanę i przyprawy, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z chlebem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)
Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska)
Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska)
Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska)
Zupa z awokado z ziemniakami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Placki z kalarepki (ovo-wege)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)
Zupa cebulowo-czosnkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas