7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób1 łyżka oleju słonecznikowego
1 cebula 3 ząbki czosnku liść laurowy 500 g brokułów 600 ml wywaru z warzyw sok z połowy niewielkiej cytryny kwaśna śmietana [weganie mogą pominąć] Przygotowanie:W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wsypać posiekaną cebulę, roztarty czosnek i liść laurowy. Smażyć 3-4 min. Później dodać posiekane brokuły i wywar z warzyw - gotować ok. 10 min. na małym ogniu aż brokuły będą miękkie, ale wciąż zielone.
Wyjąć liść laurowy. Wywar z zawartością przestudzić i zmiksować. Dodać sok z cytryny i kilka łyżek niezbyt tłustej śmietany dla zaostrzenia smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-06-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem z brokułów i ziemniaków z ziołami (lakto-wege)Zupa-krem z brokułów zaprawiana śmietaną (lakto-wege) Zupa-krem z brokułów z mlekiem kokosowym (wegańska) Prosta zupa krem z brokułów (z zasmażką) (wegańska) Krem z zielonego groszku, brokułów i awokado (wegańska) Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Zupa-krem z pokrzywy (wegańska) Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Rudaday 2009-10-23 11:47:11.526